Lama Konchogin Lodjong-opetukset ja muu ohjelma syksy 2018

Palpung-keskuksen ohjelma kattaa nyt syyskaudella Lama Konchogin opetuksia Seitsemän kohdan mielenharjoituksesta sekä ohjattuja meditaatiota ja pujia.

Opetuspaikkana on Sturenkatu 27 B, 3. kerros (ITCCA Finland ry) Sisäänkäynti takapihan puolelta.

Tervetuloa!

_________________________

pe 7.9. Johdanto tyyneysmietiskelyyn

Lama Konchog opettaa shamata- eli tyyneysmeditaation merkityksestä harjoittamisessa. Ilman tyyneyttä mielemme ei voi olla kirkas. Tyyneyden kehittyessä opimme suhtautumaan vähitellen oikein ajatuksiin, jotka tulevat ja menevät. Mielen kirkkauden lisääntyessä olemme vähemmän neuroottisia ja jännittyneitä ja kykenemme tunnistamaan paremmin kielteiset tunteet ja olemaan seuraamatta niitä.

Aika: klo 17-18

Lama opettaa englanniksi. Tulkkaus tarvittaessa suomeksi.

Suositeltu lahjoitus 15 eur oman varallisuuden mukaan

Lama Konchogin ohjaamat shamata-meditaatiot syyskaudella perjantaisin 14.9 -14.12. klo 17-18. (poislukien 28.9, jolloin ei ole meditaatiota).

Meditaatioihin voi osallistua, vaikka ei olisi päässyt johdantoon 7.9.

Vapaaehtoinen lahjoitus Lamalle

______________________________

Seitsemän kohdan mielenharjoitus

Lama Konchog opettaa syyskaudella Lojongia eli "Seitsemän kohdan mielenharjoitusta". Opetus on peräisin intialaiselta mestarilta Atisha Dipankaralta, joka sai sen mestariltaan Jowo Serlingpalta. Seitsemän kohdan mielenharjoitus sisältää muun muassa bodhisattvan perusharjoitukset ja pääharjoitukset sekä ohjeita kielteisten olosuhteiden muuntamisesta myönteisiksi. Lisäksi opetukset antavat pohjaa kokonaisvaltaiselle harjoittamiselle elämässämme, ja auttavat meitä arvioimaan oman harjoituksemme laatua. Opetuksissa myös käsitellään sitä, mitä tulisi tehdä ja mitä välttää, kun pyrimme toimimaan muiden ja itsemme valaistumisen hyväksi.
 
su 23.9. Neljä perusajatusta (1. kallisarvoinen ihmiselämä; 2. kuolema ja pysymättömyys; 3. karma, syy ja seuraus; 4. samsaran kärsimys)
 
su 14.10. Mitä absoluuttinen ja suhteellinen valaistumismieli (bodhicitta) tarkoittavat? Miten harjoittaa valaistumismieltä? 
 
su 18.11. Miten harjoittaa absoluuttista valaistumismieltä ja miten muuttaa huonot olosuhteet osaksi polkua?
 
su 9.12. Mitä asioita mielenharjoittaminen tarvitsee tuekseeen? Miten arvioida, edistymmekö harjoituksessa? 
 
su 20.1. 2019 Yhteenveto mielenharjoituksen keskeisistä asioista
 
Aika: klo 18-19.30
 
Lama opettaa englanniksi. Tulkkaus tarvittaessa suomeksi.
 
Suositeltu lahjoitus opetuskerrasta 15 eur varallisuuden mukaan.

__________________________

Chenrezig-, Lääkäri Buddha- ja Tara- pujat sunnuntaisin Lama Konchogin johdolla

Chenrezig 2.9., 7.10., 4.11., 2.12. 

Lääkäri-Buddha 9.9., 21.10, 11.11., 16.12.

Tara 16.9., 28.10., 25.11.

Aika: klo 19-20 

Tekstit paikan päältä.

Vapaa pääsy

Mikäli toivot Lamalta rukouksia, esimerkiksi kuoleman tai vakavan sairauden kohdatessa, tai sinulla on kysymyksiä harjoittamisesta, pyydämme olemaan yhteydessä joko sähköpostitse palpungfinland@gmail.com tai soittamaan numeroon +358 451 300434. 

Biografia: Kunnianarvoinen Lama Konchog Chögyal

Keskuksemme ylin henkinen johta 12. Tai Situ Rinpoche on ystävällisyydessään päättänyt, että Suomen Palpung-keskuksen henkinen opettaja on kunnianarvoinen Lama Konchog Chögyal. Lama on  kesäkuussa 2017  asettunut asumaan Suomeen ja on aloittamassa dharmatoimintaansa kaikkien olentojen  hyväksi. 

Lama Konchog syntyi vuonna 1971 Intiassa ja tuli Palpung Sherablingin luostariin vuonna 1983. Hän on saanut Palpung-perinteen mukaista perusopetusta muun muassa kieliopissa, perinteisten tekstien lukemisessa, kalligrafiassa, instrumenttien soitossa sekä rituaalitansseissa. Hänen opettajiaan ovat olleet  kunnianarvoisa Gyumer, kunnianarvoisa Tenam Shastri ja kunnianarvoisa Umze Tashi Tsewang, Vuosina 1985-1989 hän toimi Choyogina eli avustajana riiteissä (assitant of rites). Vuonna 1992 Chamgon Tai Situpa  vihki  hänet noviisimunkiksi. Vuosina 1992-1996 hän vastasi luostarin keittiön toiminnasta. 

Vuonna 1996 Lama Konchog aloitti opinnot Palpung Lungrig Jampal Ling Monastic College for Higher Buddhist Studies -opistossa. Hän opiskeli viittä päätekstiä kuten Vinayaa, Abhidharmaa, Madhyamakaa, sutria, logiikkaa sekä kommentaareja viiden vuoden ajan Khenpo Lotenin, Khenchen Tsultrim Namdakin, Khenpo Tashi Gyaltsenin ja Khewang Ati Sherabin johdolla. Vuosina 2001-2010 hän toimi Palpung Publication Housen vastaavana assistenttina, jolloin hän valmisti useita vanhoja tekstejä julkaistavaksi. 

Vuosina 2005-2009 Lama Konchog sai Chamgon Tai Situ Rinpochelta, Sangye Nyenpa Rinpochelta ja Yongey Mingyur Rinpochelta monia opetuksia ja voimansiirtoja. Hän on myös saanut Tai Situ Rinpochelta Shangpa Kagyu -opetuksia.

Vuosina 2010-2014 Lama Konchog  teki kolmen vuoden ja kolmen kuukauden retriitin Palpung Tingzin Gephel Lingissä. Chamgon Tai Situ Rinpochen, Yongey Mingyur Rinpochen ja retriittimestari Mana Tsering Gyalsenin ohjauksessa hän harjoitti muun muassa mahamudraa, Naropan kuutta joogaa sekä Valkoisen Taran, Vajravarahin, Vajrakilayan ja Amitabhan saddhanoita.