Lama Konchog Chhogyalin ohjelma kevät 2018 Ja Gyalton Rinpochen vierailu elokuussa

 
Lama Konchog antaa opetuksia englanniksi (tulkkaus suomeksi)

Opetukset sopivat hyvin myös vasta-alkajille

20.5. 19-20

 Miksi myötätunnon kehittäminen on tärkeää?

 Paikka:  Sturenkatu 27 B ( ITCCA Finland ry 3.kerros) sisäänkäynti takapihan puolelta.

Voit tuoda oman tyynyn halutessasi mukaan. Paikan päällä meditaatiotyynyjä.

Suositeltu lahjoitus 10 eur 

Lama Konchogin ohjaamat shamata-meditaatiot keväällä 2018

Sopii hyvin vasta-alkajille ja kaikille, jotka haluavat kehittää omaa sisäistä rauhaansa

Shamata –mietiskely  (tyyneysmeditaatio, tiibetiksi  shine) kehittää sisäistä rauhaa ja harmoniaa. Jotta voimme mietiskellä, meidän on ensin tärkeä oppia rauhoittumaan ja hiljentymään. Johtuen ristiriitaisista tunteista meidän on toisinaan vaikea rauhoittua. Shamata- mietiskelyä harjoitettaessa keskitytäänkin  tietoisesti  yhteen kohteeseen, kuten esimerkiksi hengitykseen. Säännöllinen shamata-mietiskely avaa meille portin parantaa kykyämme toimia keskittyneesti  ja auttaa meitä näkemään asiat kirkkaammin.

Keskiviikkoisin

klo 17-18

16.5., 23.5, 30.5

Paikka Sturenkatu 27 B ( ITCCA Finland ry 3.kerros) sisäänkäynti takapihan puolelta.

Vapaaehtoinen lahjoitus  lamalle

Pujaharjoitukset Lama Konchogin johdolla sunnuntaisin

27.5. klo 19  Chenrezig -harjoitus

Vapaa pääsy

Paikka Sturenkatu 27 B ( ITCCA Finland ry 3.kerros) sisäänkäynti takapihan puolelta.

Mikäli toivot Lamalta rukouksia, esimerkiksi kuoleman tai vakavan sairauden kohdatessa, tai sinulla on kysymyksiä harjoittamisesta, pyydämme olemaan yhteydessä joko sähköpostitse palpungfinland@gmail.com tai soittamaan numeroon +358 451 300434. 

Kunnianarvoinen Lama Konchog Chhogyal

Keskuksemme ylin henkinen johta 12. Tai Situ Rinpoche on ystävällisyydessään päättänyt, että Suomen Palpung-keskuksen henkinen opettaja on kunnianarvoinen Lama Konchog Chhogyal. Lama on  kesäkuussa 2017  asettunut asumaan Suomeen ja on aloittamassa dharmatoimintaansa kaikkien olentojen  hyväksi. 

Lama Konchog syntyi vuonna 1971 Intiassa ja tuli Palpung Sherablingin luostariin vuonna 1983. Hän on saanut Palpung-perinteen mukaista perusopetusta muun muassa kieliopissa, perinteisten tekstien lukemisessa, kalligrafiassa, instrumenttien soitossa sekä rituaalitansseissa. Hänen opettajiaan ovat olleet  kunnianarvoisa Gyumer, kunnianarvoisa Tenam Shastri ja kunnianarvoisa Umze Tashi Tsewang, Vuosina 1985-1989 hän toimi Choyogina eli avustajana riiteissä (assitant of rites). Vuonna 1992 Chamgon Tai Situpa  vihki  hänet noviisimunkiksi. Vuosina 1992-1996 hän vastasi luostarin keittiön toiminnasta. 

Vuonna 1996 Lama Konchog aloitti opinnot Palpung Lungrig Jampal Ling Monastic College for Higher Buddhist Studies -opistossa. Hän opiskeli viittä päätekstiä kuten Vinayaa, Abhidharmaa, Madhyamakaa, sutria, logiikkaa sekä kommentaareja viiden vuoden ajan Khenpo Lotenin, Khenchen Tsultrim Namdakin, Khenpo Tashi Gyaltsenin ja Khewang Ati Sherabin johdolla. Vuosina 2001-2010 hän toimi Palpung Publication Housen vastaavana assistenttina, jolloin hän valmisti useita vanhoja tekstejä julkaistavaksi. 

Vuosina 2005-2009 Lama Konchog sai Chamgon Tai Situ Rinpochelta, Sangye Nyenpa Rinpochelta ja Yongey Mingyur Rinpochelta monia opetuksia ja voimansiirtoja. Hän on myös saanut Tai Situ Rinpochelta Shangpa Kagyu -opetuksia.

Vuosina 2010-2014 Lama Konchog  teki kolmen vuoden ja kolmen kuukauden retriitin Palpung Tingzin Gephel Lingissä. Chamgon Tai Situ Rinpochen, Yongey Mingyur Rinpochen ja retriittimestari Mana Tsering Gyalsenin ohjauksessa hän harjoitti muun muassa mahamudraa, Naropan kuutta joogaa sekä Valkoisen Taran, Vajravarahin, Vajrakilayan ja Amitabhan saddhanoita.  

GYALTON RINPOCHE 4.-5.8.2018

Kunnianarvoinen Gyalton Rinpoche opettaa Helsingissä 4.-5.8.2018. Opetuksen aiheena on Buddhan opetukset kärsimyksestä Neljän jalon totuuden näkökulmasta. Lisäksi Rinpoche opettaa turvautumisen merkityksestä ja antaa turvautumisen sitä toivoville ja Myötätunnon Buddhan voimansiirron.

4.8. Neljä jaloa totuutta

klo 10-12

klo 16-18

5.8. 2018 Mitä on turvautuminen buddhlaisuudessa sekä mahdollisuus saada turvatutuminen Rinpochelta

klo 10-12

klo 16.00 Myötätunnon Buddha Chenrezigin voimansiirto

Suositeltu lahjoitus: 80 eur ja yksittäinen kerta 20 eur

Niitä jotka toivovat turvautumista pyydetään mahdollisuuksien mukaan olemaan yhteydessä etukäteen (palpungfinland@gmail.com tai +358 451 300434)

Paikka: ITCCA Finland ry 27 B (3.kerros)

Voit tuoda oman meditaatiotyynyn mukaan