RINGU TULKU RINPOCHEN OPETUKSET HELSINGISSÄ PERUTTU ELOKUUSSA 2017

Syynä peruuntumiseeen on se, että Rinpoche osallistuu keskuksemme henkisen johtajan Tai Situ Rinpochen elokuussa alkavalle harvinaislaatuiselle  mahamudra-retriitille.

Toivomme Rinpochen voivan  tulla Suomeen mahdollisimman pian lähitulevaisuudessa.

 

Ringu Tulku Rinpoche  opetti Helsingissä 30.-31.5.2015

Aihe: " The Aspiration of the Mahamudra of Definitive Meaning", Karmapa Rangjung Dorjen rukous

Edellisellä opetukerralla  Rinpoche opetti  1500-luvulta peräisin olevaa Benkar Jampal Zangpon Dorje Chang Thungma-rukousta (Dagpo Kagyu-perimyslinjan rukous), joka sisältää syvällisiä ohjeita harjoituksen polulla etenemisestä.

Ringu Tulku Rinpoche on tiibetinbuddhalainen lama, jonka lähestymistavalle on ominaista eri koulukunnille yhteisten lähtökohtien painottaminen ja tietty ekumeenisuus. Hän syntyi Itä-Tiibetissä vuonna 1952. Hänen juurigurujaan olivat Dilgo Khyentse Rinpoche ja 16. Gyalwa Karmapa, joka tunnisti hänet viisivuotiaana Rigul-luostarin apotin jälleensyntymäksi. Rinpoche on suorittanut yliopistollisen Acharya-oppiarvon Central Institute of Tibetan Studiessa Varanasissa, missä hänen tohtorin väitöskirjansa käsitteli Jamgon Kongtrul Suurta sekä rime-liikettä (buddhalaisuuden ekumeeninen liike). Rinpoche aloitti opettamisen lännessä vuonna 1990 ja opettaa nykyään kymmenissä yliopistoissa, instuutioissa ja buddhalaisissa keskuksissa Euroopassa, USA:ssa, Kanadassa, Australiassa ja Aasiassa. Ringu Tulku Rinpoche on Karmapa Foundation Europen puheenjohtaja ja oli keskeisessä roolissa, kun hänen Pyhyytensä 17. Karmapa vieraili viime vuonna Saksassa. 

Ringu Tulku on tunnettu selkeästä ja lämpimästä opetustyylistään sekä hersyvästä huumoristaan. Rinpochen opetukselle ovat ominaisia tarinat, joihin kätkeytyy syvällisiä buddhalaisia opetuksia. Ringu Tulkun oppilaiden kokoamat Lazy Lama -kirjaset käsittelevät buddhalaisen polun peruskysymyksiä, kuten meditaatiota, turvautumista, neljää jaloa totuutta, myötätunnon ja viisauden kehittämistä sekä pelon ja vihan kesyttämistä länsimaiselle ihmiselle helposti lähestyttävällä tavalla.