Palpung -keskuksen ohjelma

HUOM! Tulossa kesällä guru Vajradhara hänen pyhyytensä 12 Chamgon Tai Situ Rinpochen laatima kolmevuotinen ohjelma "Löydä sisäinen buddhasi" neljän päivän opetus- ja harjoitusretriitti, jota opettaa Gyalton Rinpoche 13-16.7.2023
 
Ohessa keskuksen kevään ohjelma. Lama Konchog antaa keväällä myös Valkoisen Taran harjoitusohjeen ja valtuutuksen tehdä tätä harjoistusta 16.4. klo 10-11.30. Ilmottautumiset 13.4. mennessä:palpungfinland@gmail.com
 
Koko kevään sunnuntain tyyneysmietiskelysessioiden suositeltu lahjoitus keväältä on 70 e. Niissä tehdään perimyslinjamme perinnettä noudattaen hiljaista tyyneysmietiskelyä (shamata), jossa keskitytään erilaisiin kohteisiin Lama Konchogin johdolla. Tiedustelut: palpungfinland@gmail.com
Teemme säännöllisesti myös Chenrezig-, Lääkäri-Buddha-, Tara- ja Amitabha-pujia. Ne ovat avoimia kaikille. Harjoitustekstit paikan päällä.
 
Opetuspaikka: Sturenkatu 27, ITCCA Finland (sisäpihan puolelta sisäänkäynti) 
 
Lama Konchogin opetusohjelman aiheet: 
 
Tulkkaus englannista suomeen mahdollisuuksien mukaan
 
37 Bodhisattvaharjoitus-opetuksia järjestetään viisi kertaa. Se perustuu tunnetun tiibetiläisen mestarin Bodhisattva Togmey-zangpo (1245-1369) tekstiin. Hän oli logiikan ja pyhien kirjoitusten opettaja ja asui luolassa lähellä Ngulschü-Rinchenin kaupunkia Tiibetissä. Kyseinen teksti kattaa koko bodhisattva-polun ja antaa erinomaisia ohjeita Mahayana-harjoitukselle. Kyseinen teksti on hyvin tunnettu kaikissa tiibetinbuddhalaisissa koulukunnissa ja monet buddhalaiset harjoittajat ympäri maailmaa opiskelevat ja harjoittavat sen pohjalta.
 
Ilmottautumiset 12.2.2023 mennessä:palpungfinland@gmail.com
Suositeltu lahjoitus Laman opetuskerroista on 15 e
 
Keskinäisen riippuvuuden 12 linkkiä -opetus käsittelee keskinäisriippuvuutta ja kuinka asiat syntyvät toisistaan riippuvaisina.  Opetuksessa keskiössä on asioiden syy- ja seuraussuhde ja miten se buddhalaisessa perinteessä ymmärretään. Buddha selitti, että maailma ja maan asukit ovat riippuvaisia toisistaan ja osa prosessia.  Hän kehotti seuraajiaan  tutkimaan ympäröivää maailmaa ja myös 'minän'-käsitettä voidaksemme ymmärtää syy - ja seuraussuhteita paremmin.  Munkkien eettisessä ohjeistuksessa, Vinayassa,  hän neuvoi  seuraajiaan  maalaaman elämän pyörän luostarin portilla muistuttamaan riippuvuuden totuudesta. Mahayana sutrissa ja kommentaareissa keskinäisriippuvuuden selkeän näkemisen sanotaan  olevan  tie täydelliseen oivallukseen.
 
Ilmottautumiset 7.5.2023 mennessä: palpungfinland@gmail.com
Suositeltu lahjoitus Laman opetuskerroista on 15 e. 
 
Ohjelma
 
15.1 18.15 Tyyneysmietiskely
         19.15 Lääkäri -Buddha puja
22.1 18.15 Tyyneysmietiskely
        19.15 Amitabha-puja
29.1.  18.15 Tyyneysmietiskely
          19.15 Tara-puja
5.2. 18.15. Tyyneysmietiskely
       19.15 Chenrezig-puja
12.2. 18.15. Tyyneysmietiskely
         19.15. Lääkäri-Buddha
 
19.2. 16-18 Opetus: 37 Bodhisattva harjoitusta (1)
26.2.   16-18 Opetus: 37 Bodhisattva harjoitusta (2)
 
27.2.   13.30 -15 Guru Vajradhara, hänen pyhyytensä  12. Chamgon Kenting Tai Situpan
           70. syntymäpäivän juhlistaminen (ilmottautuminen 21.2.mennessä) Kakku- ja tee tarjoilua
 
5.3. 18.15. Tyyneysmietiskely
       19.15  Amitabha-puja
 
12.3.  18.15 Tyyneysmietiskely
          19.15 Tara-puja
 
26.3.  18- 20  Opetus: 37 Bodhisattva -harjoitusta (3)
 
2.4. 18.15. Tyyneysmietiskely
       19.15. Chenrezig -puja
 
9.4.  16-18  Opetus: 37 Bodhisattva -harjoitusta  (4)
 
16.4. 10-11.30 Valkoisen Taran harjoitusohjeet ja valtuutus harjoittaa
16-18. Opetus: 37 Bodhisattava -harjoitusta  (5)
 
23.4.  18.15. Tyyneysmietiskely
          19.15 Lääkäri- Buddha
 
30.4. 18.15. Tyyneysmietiskely
         19.15 Amitabha 
 
7.5.   18.15 Tyyneysmietiskely
         19.15  Tara 
 
14.5  16-18 Opetus:  Keskinäisen riippuvuuden 12 linkkiä (1)
21.5. 16-18 Opetus. Keskinäisen riippuvuuden 12 linkkiä  (2)
 
28.5.  18.15 Tyyneysmietiskely
          19.15. Chenrezig 
 
13.7.-16.7. Gyalton Rinpoche: opetus- ja harjoitusretriitti "Löydä sisäinen buddhasi"Helsingissä (lisätietoa tulossa)
            
11-13.8. Lama Konchogin retritti: Phowa-opetus ja harjoitus Kreivilän kartanossa.
 
Palpung-instituutin ohjelma 2023 Intiassa

Transmissiot englanniksi

Rekisteröinti linkki: https://www.palpung.org/registration/eng/default.asp

Vuonna 2023

Mahamudra Ocean of Definitive Meaning vuosi 5/7  1.-8.4.2023

Paikka: The Leela Ambience Conventiom, Delhi

Opettaja, Guru Vajradhara, hänen pyhyytensä 12, Chamgon Kenting Tai Situpa

Kuka voi osallistua:  Ne jotka ovat osallistuneet 3 ja  4 vuoden transmissioon ja ne jotka ovat aiemmin saaneet transmission kokonaisuudessaa.

Harjoitussitoumus: 2 tuntia päivässä

sekä

Maitreyan Prajnaparamita vuosi 1/3   11.-15.4.2023

Paikka: The Leela Ambience Convention, Delhi

Opettaja: Guru Vajrdhara, hänen pyhyytensä 12. Chamgon Kenting Tai Situpa

Kuka voi osallistua. Avoin kaikille. 

Aihe: Abisamayalamkara on ensimmäinen  Maitreyan viidestä tutkielmasta. Siinä on 70 kohtaa liittyen  tietoon, jota tarvitaan  viisauden  harjoittamisen aitoon ymmärtämiseen ja  täydellistämiseen (Prajnaparamita)

 

Nyugne- retriitti 20.-4-5.5.2023

Paikka: Palpung Sherbaling Monastic Seat. Ohjaajana kokenut  luostarin lama..

Kenelle: On tarkoitettu  ahkerasti harjoittaville  buddhalaisille niin aloittelijoile kuin pidempään harjoittaneille. Osallistuminen koko retriittiin ei ole pakollista, vaan voi valita osan 1, 2  tai useita pareja Nyugne-harjoitusta

Osallistuminen niille, jotka ovat saaneet 1000 kätisen  Chenrezigin voimansiirron ja lisäksi tulee sitotua tekemän ainakin  yksi kokonainen pari Nyugneta.

 Guru Vajradhara  opetusta voi kuunnella vuodelta 2019. https://www.palpung.org/english/pava/audio/default.asp?filelan=&thepageno=2

 

Moonbeams of Mahamudra year 5/5 and Words of my Perfect Teacher year 5/5 

Hänen korkea-arvoisuutensa  Yongey Mingyur Rinpoche opettaa vuoden 2023 lopulla. Tarkempaa tietoa tulossa.

Tarkat päivämäärätä vahvistuvat myöhemmin keväällä 2023

 

TULOSSA LISÄTIETOA ilmottautumisesta retriitti Helsingissä 13.-16.7.2023

Palpung Sherabling

12. Tai Situpan luostari

Löydä sisäinen buddhasi

Yleisesittely

Löydä sisäinen buddhasi on kokemukseen perustuva buddhadharman opetusohjelma, jonka on kehittänyt guru Vajradhara, hänen pyhyytensä 12. Chamgon Kenting Tai Situpa osana laajaa näkemystään.

Jo monen vuoden ajan Palpungin dharmakeskusten lamat ja oppilaat ympäri maailman ovat pyytäneet hänen pyhyyttään 12. Chamgon Kenting Tai Situpaa luomaan askel askelelta etenevän opinto-ohjelman, joka soveltuu ulkomaisille opiskelijoille ja jota voidaan opettaa ja harjoittaa kaikissa Palpungin dharmakeskuksissa. Tähän pyyntöön vastaten hänen pyhyytensä on kehittänyt kolmivuotisen opinto-ohjelman.

Opinto-ohjelman tarkoitus on selittää Buddhan opetusten ydinkohdat helposti ja ymmärrettävästi, mutta silti kattavasti. Buddha Shakyamuni on näyttänyt olentojen mielen ja ilmiöiden luonnon kolmella eri tasolla niin että seuraava taso on aina syvempi ja laajempi kuin edellinen.

Tämä kolmivuotinen opetusohjelma seuraa Buddhan kolmen dharman pyörän kääntämisen opetuksia. Niitä seuraa niiden neljän tantran pyhä voimansiirto, jotka vastaavat mielen ja ilmiöiden perimmäisen luonnon löytämisen kolmea asteittaista tasoa. Ulkomaiselle yleisölle paras tapa saavuttaa kunnollinen ymmärrys näistä kolmesta buddhadharman perustasosta on lähestyä sitä sen avulla, että saa itse suoraa kokemusta näihin kolmeen tasoon liittyvistä erilaisista meditaatioista.

Joka tasolla opettaja selittää shravakayanan, mahayanan ja vajrayanan aiheisiin liittyvän näkemyksen (älyllinen ymmärrys), meditaation (kokemuksellinen ymmärrys) ja soveltamisen (omien päivittäisten tottumusten muuttamisen tuota ymmärrystä soveltamalla).

Meditaatiot, jotka muodostavat kunkin tason keskeisen osan, jakautuvat kahteen osaan: shamataan (tyynenä pysymiseen) ja vipassanaan (edistyneeseen näkemykseen). Näiden kolmen osan – näkemyksen, meditaation ja toiminnan – avulla oppilas löytää sisäisen buddhansa.

Ohjelma on kaikille avoin.

Uusien buddhalaisuuden harjoittajien sitoumus on tehdä harjoitusta vähintään 10 minuuttia päivässä vähintään 30 päivänä peräkkäin. Niille, jotka jo harjoittavat buddhadharmaa, heidän varsinainen harjoituksensa toimii sitoumuksena.

 

Verkko-opetus

Kun oppilas on saanut opetukset opettajalta ja seurannut tätä opetusohjelmaa, jokainen oppilas saa käyttäjänimen ja salasanan päästäkseen käyttämään verkkoalustaa, jonka kautta voi lähettää kysymyksiä khenpoille.

Yksityiskohtainen opetusohjelma

Löydä sisäinen buddhasi -ohjelma koostuu kolmesta tasosta:

 1. Sisäinen rauha
 2. Herännyt sydän
 3. Alkuperäinen puhtaus

Taso 1, Sisäinen rauha keskittyy mielen tyynnyttämiseen ja oivalluksen ja viisauden kehittämiseen yksinkertaisten, mutta syvällisten opetusten, meditaatioiden ja mietiskelyjen avulla, jotka ovat peräisin Buddhan shravakajana-opetuksista. Tietoisuusmeditaatio ja tarkka tieto auttavat oppilaita löytämään sisäisen rauhan, hyväksymään ja päästämään irti maallisista huolista takertumatta niihin tai torjumatta niitä, ja kehittämään vakaan pyrkimykseen aitoon vapauteen. Ohjatut meditaatiot ja kysymys–vastaus-istunnot auttavat oppilaita oppimaan, kuinka aloittaa päivittäinen meditaatioharjoitus kotona.

Tällä tasolla

 1. Opit meditaation keskeisen olemuksen
 • opit kehittämään ja ylläpitämään tietoisuutta ja sisäistä rauhaa käyttäen hengitystä, kehoa, tunteita, ajatuksia ja ilmiöitä meditaation tukena
 1. Opit buddhalaisuuden perusteet tiedon ja edistyneen viisausmeditaation avulla
 • ymmärrät oman elämäsi ja maailman puutteet, kärsimyksen alkuperän ja sen lakkaamisen sekä keinot, jolla tuon lakkaamisen voi saavuttaa
 • ymmärrät turvautumisen merkityksen – lähtökohdan pysyvän hyvinvoinnin polulle, joka on täynnä sisäistä hyvyyttä ja loistavan puhtaita ominaisuuksia
 • kehität edistynyttä viisausmeditaatiota, joka perustuu pääasiassa sen kokeelliseen havaitsemiseen, että kaiken luonnollinen virta on pysymätöntä

 

Taso 2, Herännyt sydän: Rakastavan ystävällisyyden, myötätunnon, ilon, tasapuolisuuden ynnä muiden meditaatioiden kautta oppilaat oppivat herättämään sydämensä ja löytämään alkuperäisen hyvyytensä sekä kehittämään edelleen mielentyyneyttä ja syventämään meditaatiota tyhjyyden tunnistamisen avulla, mikä on mahajanan ydinopetuksia.

Tällä tasolla

 1. Löydät sisäisen hyvyytesi
 • löytämällä ja kehittämällä rakkautta, myötätuntoa, kiitollisuutta/iloa ja tasapuolisuutta
 • kehittämällä mahdollisuutta niihin kuuden täydellisen mielentilan eli kuuden paramitan avulla
 • harjoittamalla mieltäsi muuttamaan huonot mielentilat rakkaudeksi ja myötätunnoksi
 1. Laajennat motivaatiotasi ja näkemystäsi sekä kehität syvempää oivallusta
 • oppimalla bodhicittasta, heränneestä mielestä ja meditoimalla sitä
 • saavuttamalla edistyneen oivalluksen, joka ymmärtää minättömyyden suoran kokemuksen kautta

 

Taso 3, Alkuperäinen puhtaus: Buddhaluontoon liittyvät meditaatiot, joka on vajrajanan, Buddhan viimeisten opetusten perusta, saavat oppilaan ymmärtämään oman valaistuneen luontonsa, mielen ja maailmankaikkeuden alkuperäisen puhtauden, ja havaitsemaan jokaisen ja kaiken puhtaana.

                          Tällä tasolla

 1. Oivallat oman mielesi ja maailmankaikkeuden alkuperäisen puhtauden
 • löytämällä edistyneen oivalluksen kautta oman buddhaluontosi ja kaiken alkuperäisen puhtauden
 1. Opit paljastamaan tuon puhtauden
 • arvostamalla ja kehittämällä kiitollisuutta omasta valaistuneesta mielestäsi, meditoimalla gurujoogaa ja oppimalla vajrajanan mukaisia kehittämis- ja täydellistämisvaiheiden meditaatioita.